Safe sup Easy Ride 10.6 Inflatable Review

Een review van de Safe Sup Easy Ride 10.6 inflatable! Deze sup is in twee kleuren verkrijgbaar, rood en blauw. Easy Ride 10’6 “is de allround opblaasbare sup bij uitstek.

Specs:

Lengte: 10.6 voet, 3.20 meter
Gewicht: 10.4 kilo
Breedte: 82 centimeter
Volume: 265 liter
Dikte: 15 centimeter
Ontwerp: Inflatable

Safe Waterman

Safe is een Italiaans merk. Safe Waterman heeft zich volledig gericht op opblaasbare sups. Kwaliteit staat hoog aangeschreven bij dit Italiaanse merk. Alle opblaasbare SUP’s van safe zijn ontworpen en getest om maximale veiligheid en uitstekende prestaties te combineren. Ook het design van de sup laat zien dat het Italiaans is, alle sups zijn mooi van kleur en zien er knap uit.

Het materiaal

Alle sups van safe zijn inflatable. Deze sup weegt 10.4 kilo wat niet echt licht is voor een sup. De sup is gemaakt van PVC. De verschillende lagen van de sup zijn aan elkaar gemaakt middels Dropstich. Dropstitch vormt het hart van alle opblaasbare boards. Het is een fabricageproces waarbij twee lagen materiaal worden samengebonden door een extreem grote hoeveelheid zeer dunne draden. Deze draden zorgen er voor dat de sup in model blijft als je hem gaat oppompen. Hoe meer lucht je in de sup pompt, hoe stijver hij wordt. Deze sup kan tot ongeveer 1 bar! Een ander voordeel van deze manier van fabricage is dat de de sup ook opgerold kan worden tot een heel klein pakketje.

De vorm van de Safe sup

De sup heeft een mooie ronde voorkant. Verder heeft hij een breed achtersteven wat zorgt voor meer stabiliteit en een optimaal drijfvermogen. Hij is niet alleen stabiel, maar hij oogt ook stabiel. De easy ride is ook prima te gebruiken als Yoga sup. Met zijn beperkte lengte is hij gemakkelijk te manoeuvreren in de golven.

Het watergevoel en het gebruik

Doordat het een en al stabiliteit is, lever je wel in op het watergevoel. Op zee is dit natuurlijk geen enkel probleem, maar op vlak water is dit een nadeel van deze sup. De Safe Easy Ride sup heeft 3 vinnen onder de sup. Des te meer vinnen des te sneller je een bocht kan maken en des te wendbaarder je dus bent. De 2 extra vinnen leveren ook weer iets meer stabiliteit op.

Extra’s?

De sup werd geleverd met een mooie niet al te zware peddel. Verder krijg je standaard een enkel leash, een ruime rugzak met SAFE-logo, een reparatieset, een SAFE-pomp met dubbele stroom en spanningsmeter.

Overall beoordeling

De Easy Ride 10’6 van Safe is de allround opblaasbare sup bij uitstek. Een van de beste allrounders in zijn klasse. Met een prijs rond de 900,- is hij niet goedkoop. Hij is prima te gebruiken op vlak water maar kan vanwege zijn extreme stabiliteit ook mee in de golven. Echt een sup voor de hele familie!