Suppen in Zwolle

Het centrum van zwolle leent zich uitstekend om te verkennen op de sup! Je kan er zoals in veel plaatsen volledig omheen suppen, wat de ervaring nog mooier maakt! In Zwolle zijn eigenlijk alle ingrediënten aanwezig voor een top dagje op de sup. Je kan er een sup huren, er zijn verschillende routes en er is zelfs de mogelijkheid tot een friday night sup. 

De grachten om de binnenstad van Zwolle bestaan al meer dan 700 jaar. Deze geschiedenis is merkbaar op het water. Prachtige oude gebouwen en gezelligheid. In de 19e eeuw is ook de willemsvaart aangelegd die de stadsgracht met de IJssel verbindt. De Hanzestad Zwolle was begin 15e eeuw in haar bloeitijd als handelsstad! De grote poort, de sassenpoort is mooi aandenken aan deze periode. 

Opstaplocatie

In Zwolle is het ook in de stad mogelijk om met je sup op te stappen. Maar omdat parkeren in het centrum altijd een beetje lastig is kiezen wij voor opstaplocatie buiten het centrum. In Zwolle hebben we een behoorlijk sup route uitgestippeld voor de ervaren supper. Het is een route van 16 km! Je vertrekt uit de wijk Aa landen in Zwolle. Je kan ook proberen ergens een opstap te vinden aan het zwarte water, dit scheelt je zeker 4 kilometer op de totale route. 

Suppen in Zwolle

Onze suproute door Zwolle

Voor de start van deze Sup-tocht reden wij naar de wijk Aa-landen in Zwolle, waar in “de Glanerbeek” ter hoogte van nr 50 een prima instap grasveldje ligt. Bedankt Kanoweb voor deze opstaplocatie. Je vaart dan naar het Zwarte water, op 1 locatie moet je even kort klunen. Je houdt links aan en supt dan zo de Hanzestad binnen. He kan de route om de stad zowel links als rechtsom varen, dat maakt niet uit. 

Je kan op meerdere locaties suppen in zwolle, maar de tocht waarbij je een rondje supt rond het centrum is by far de mooiste route! Je kan de volledige route hier vinden. 

Zwolle heeft langs de grachten route prachtige herenhuizen en vestingwerken, en een sup-er locatie dus om op de sup te verkennen. De gracht van Zwolle loopt in een stervorm om het historische centrum van Zwolle. 

Een van de bekendste gebouwen uit de stad is de Peperbus, dit is een andere naam voor  de toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Deze toren is 75 meter hoog en tijden de sup-route van meerdere kanten te bewonderen. De grachten van Zwolle lenen zich uitstekend voor de SUP. Het Rodetorenplein, de Thorbeckegracht, de Pelsertoren, De Sassenpoort en natuurlijk de Peperbus!

Suppen in de Hanzestad!

Kan je ook een sup huren in Zwolle?

In Zwolle en omgeving zijn er meerdere locatie waar je een sup kan huren.  Hierbij de top 5 uit Google

  1. https://hiawatha-actief.nl/sup-huren/
  2. https://www.buitensportzwolle.nl/activiteiten/suppen/
  3. https://www.sanayou.com/su/
  4. https://www.peerby.com/l/sup-board-verhuur/supboard-huren-in-zwolle
  5. https://yosemite.nl/outdoor/arrangementen/suppen/

Maar omdat je buiten de stad ook veel locaties hebt om op te stappen is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om je eigen sup mee te nemen. 

Heb je tijd om te stoppen voor een koffie?

De binnenstad van Zwolle zit vol gezellige eet en drinkgelegenheden. Wij hebben de  5 beste terrassen aan het water van Zwolle voor je uitgezocht, hoe makkelijk is dat!

  1. Stadsstrand Zwolle
  2. Brasserie de hofvlievilla
  3. Las Lossas
  4. Het beugeltje
  5. Het pannenkoekenschip

Zoek je andere locaties in het Noorden van Nederland om te suppen?

Zoek je nog meer inspiratie of locaties om te gaan suppen in het Noorden van Nederland, neem ook eens een kijkje op deze pagina’s!

Suppen in Groningen