Suppen op het Gooimeer

Twee prachtige meren die aan elkaar zijn verbonden. De 2 meren worden gescheiden ter hoogte van de Stichtse brug.

Het Gooimeer grenst aan Almere, Huizen, Blaricum en Naarden.  Een van de grote voordelen van het Gooimeer is dat je bijna overal Kan staan. Hierdoor is het meer uitermate geschikt voor de beginnende supper. Helaas heeft dit ondiepe meer ook nadelen, er is in de maanden juli en augustus erg veel aangroei van Waterplanten. Deze waterplanten blijven achter je Vin hangen en hierdoor wordt het steeds zwaarder om te suppen. Ons advies is dus om deze sup-locatie te bezoeken in het voor en/of najaar.

suppen Gooimeer

Opstap locatie suppen op het Gooimeer

Er zijn meerdere geschikte opstap locaties rond het Gooimeer. De kant van Almere is minder geschikt omdat deze zich achter de vaargeul bevindt. Een prima locatie met gratis parkeer mogelijkheden is de gooimeer promenade. Je kan je auto echt aan het strandje parkeren.  Een andere mooie opstap locatie voor een route over het Eemmeer is Blaricum Beach. Vlak langs de snelweg en ook hier gratis parkeren. Deze opstap locatie is het lokale strandje. Je kan hier prima met vrienden of je gezin naar toe. Jij kan lekker suppen terwijl zij genieten van een dagje strand aan een mooi meer.

Suppen in het Gooi!

Mooi spots bij het Gooimeer.

Suppen op het Gooimeer kan eigenlijk niet zonder een bezoekje aan de oude haven van Huizen. Je supt zo het vissersdorp van vroeger binnen. Langs een nieuw aangelegd nautisch kwartier, kom je langs de gerestaureerde botterwerf en verschillende eet een drinkgelegenheden. Dit is dus ook een plek om even een koffie of een biertje te doen.

Het Gooimeer staat bekend om haar eindeloze rietkraag.

Een andere mooie locatie om even naar toe te suppen is het eilandje de Huizerhoef wat vlak voor Blaricum Beach ligt. Echt de moeite waard om even naar binnen te suppen! Vanaf de opstap locatie in huizen, kan je een rondje Huizerhoef suppen, dit is ongeveer 5 kilometer heen en terug. Bij Blaricum Beach is het water iets dieper waardoor er minder waterplanten zijn.

De laatste tip die je zou kunnen pakken op het Gooimeer is vanaf de Gooimeer promenade vertrekken richting Almere-Haven en daar lekker een koffie doen op het terras. Let goed op bij het oversteken van de vaargeul, vooral op drukke vaar dagen.

Suppen op het Eemmeer.

Het Eemmeer is een 1340 ha groot randmeer tussen de Nederlandse provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland dat gemeenschappelijk door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer beheerd wordt. Het loopt van de Stichtse Brug, de grens met het Gooimeer, tot aan de bocht bij Spakenburg waar het verdergaat als Nijkerkernauw (bron Wiki)

Als je op stapt bij Blaricum Beach kan je door rechts aan te houden onder de Stichtse brug door varen. Je komt dan echt in een nieuwe erg mooie omgeving. Er liggen verschillende vogel eilanden voor je.  Het grootse eiland dat na de Stichtse brug recht voor je ligt is de Dode Hond. Blijf aan de kant van de dode hond, de volgel eilandjes zijn prachtig, maar dit is een beschermd gebied.  Dit is duidelijk aangegeven met gele betonning.  Als je rechts aanhoudt sup je richting Eemnes. Je kan vanaf hier de Eem op suppen. Maar daar moet je dan zeker de tijd voor nemen. De ingang van de Eem ligt op ongeveer 5 kilometer van de opstap locatie Blaricum Beach.

Andere sup locaties in het Gooi

Suppen in de Naarden Vesting