Suppen in Loosdrecht

Wat is de beste plek om te suppen in Loosdrecht? Hoe is het om te suppen in Loosdrecht? Waar kan je het best parkeren? 

Het ontstaan van de loosdrechtse plassen

De loosdrechtse plassen zijn ontstaan doordat in het verleden (1600) het moeras wilde ontwateren en hiervoor werden er sloten gegraven naar de Vecht. Deze verbindingsroutes naar de Vecht bestaan trouwens nog steeds. Later werden de toen ontstane weilanden afgegraven voor veen en zo zijn de verschillende plassen ontstaan. Rond 1900 zijn ze begonnen met het gebied in te richten zoals het nu is, voornamelijk gericht op recreatie. En sinds korte tijd doen ook de sups hun intrede in de geschiedenis van Loosdrecht

Suppen in Loosdrecht!

Loosdrecht is voor veel mensen de favoriete locatie om te suppen! Als je er al een keer geweest bent dan begrijp je waarom. Loosdrecht is echt een schitterende locatie om te suppen. Er zijn verschillende plassen waar je op kan suppen en ze staan allemaal op de een of andere manier met elkaar in verbinding. De plassen worden van elkaar gescheiden daar eilandjes, wegen en rietkragen. Meer dan genoeg keuze voor een mooie sup locatie dus. Overdag kan het erg druk zijn, dus wij hebben er voor gekozen om een avond te pakken, dan heb je alle gelegenheid om dichtbij te parkeren en iets meer rust op het water. 

Opstaplocatie

In Loosdrecht kan je gratis parkeren. Wij hebben de auto geparkeerd op het parkeerterrein naast de Albert Heijn aan de Oud Loosdrechtsedijk 182. Op dit kleine terrein kan je prima gratis parkeren en je kan aan de overkant van de weg achter de sup school IkSup heel goed instappen. Je stapt dan wel op op de grote Loosdrechtse plas. Je vaart een klein stukje naar rechts en daar is de verbinding met de Vuntus waar wij onze route hebben gemaakt. 

Een andere mogelijkheid om te parkeren is 100 meter na de Albert Heijn, hier zit een grotere parkeerplaats op de Vuntusweg. Deze wordt ook aangegeven met “Vuntus strand”.

Suppen in Loosdrecht!

Sup huren in Loosdrecht

Natuurlijk is het in Loosdrecht ook mogelijk om een sup te huren. Het hele dorp bestaat uit watersport dus er is keuze genoeg. Omdat het ook kleinschalig is, is het wel slim om vooraf even te bellen. Wij adviseren dus niet om zomaar naar Loosdrecht te gaan en er op te gokken dat er nog wel een sup beschikbaar is. 

Je kan er ook voor kiezen om een georganiseerde tocht te pakken. Deze tochten vertrekken hier op woensdag. 

Onze route over de Vuntus

Wij hebben er voor gekozen om een route te maken op een iets kleinere plas in Loosdrecht; de Vuntus. Het water is hier iets rustiger dan op de grotere Loosdrechtse plas. Verder zitten er veel boeren sloten vast aan dit meertje dus alle gelegenheid om een mooie tocht te maken. Je kan opstappen via het strandje van de Vuntus. Het is onmogelijk om hier op te stappen zonder natte voeten, dus voor suppen in de winter kan je beter de opstap locatie van hierboven nemen. Eenmaal opgestapt vanaf het strand vertrek je naar rechts, daar duik je meteen de rietkraag en eilandjes in. Je kan vanaf daar route volgen die middels pijlen staat aangegeven.

Suppen op de Loosdrechtse plas

De grootste plas die er is in Loosdrecht is de Loosdrechtse plas. Je kan hier ook geweldig suppen. Een echte route voor deze plas hebben wij niet gemaakt, de plas is zo groot dat je er gemakkelijk een paar uur kan suppen zonder dezelfde plek tegen te komen. Er zijn veel eilandjes midden op de plas en aan de rand van het water is er meer dan genoeg horeca te vinden. Omdat deze plas een stukje groter is is het hier ook veel drukker met waterverkeer. De wind alsmede het waterverkeer kunnen voor een behoorlijke golfslag zorgen. 

Waar kan je allemaal naar toe suppen vanuit Loosdrecht?

De Loosdrechtse plas grenst aan dorpen zoals; Loenen, ‘s Graveland, Breukelen en Vreeland. Maar om eerlijk te zijn, hoef je helemaal nergens naar toe, want er is zoveel te zien op de plassen van Loosdrecht, dat je een paar dagen op je sup nodig hebt!