Indiana feather 11.6

Een review van de Indiana Sup Feather 11,6 inflatable! Met indiana is er een compleet nieuwe speler op de sup markt!

Specs:

  • Lengte: 11.6 voet, 3.53 meter
  • Gewicht: 7 kilo
  • Breedte: 75 centimeter
  • Volume: 307 liter
  • Dikte: 15 centimeter
  • Ontwerp: Inflatable

Indiana

Met de komst van Indiana op de SUP-markt hebben we er een speler bij in het bovensegment van de SUP-markt. Het zwitserse merk Indiana bestaat al een tijdje, maar in 2020 zijn ze eindelijk ook in de SUP-markt gestapt. Sup 2.0 zoals ze het zelf noemen. De boards zijn niet alleen fraai in uiterlijk, maar de prestaties liegen er ook niet om. 

Het materiaal

De Feather en inflatable Boards hebben geweven, voor gelamineerd dubbellaags materiaal en zijn lichter en stijver dan ooit. Deze Sup weegt dus maar 7 kilo. Hij is makkelijk op te rollen en klein te maken, ook omdat het gedeelte waar de fin in moet erg klein is gemaakt. Allemaal voordelen in het opbergen en tillen van deze sup. Dit lichte board is niet heel geschikt voor de zwaardere suppers. Indiana geeft zelf aan to 70 kilo, maar dit is voor een optimaal gebruik. 

De vorm

Dit touring board heeft een rechte vorm zonder neuswip, voor meer snelheid en verbeting in het rechtuit varen. Hierdoor kan je meerdere slagen aan 1 kant maken zonder dat het board te veel uit koers raakt. Omdat het board er licht is is het op glad water echt een supersnel board. Helaas heeft het lichtere ook nadelen zoals de windgevoeligheid die met name bij zijwind te merken is. Doordat het board iets smaller is dan de zwaardere versie van de touring heeft hij iets in stabiliteit verloren. Ook de fin is ontworpen zodat de weerstand minimaal is. Niet alleen fijn voor de snelheid, maar in een gebied met veel waterplanten blijft er ook niet van alles aan je fin hangen.

Het watergevoel

Natuurlijk is het watergevoel van een opblaasbare sup anders dan bij een hardboard. Maar met deze sup heb je echt het idee en het gevoel dat je tempo kan maken op het water. Dit wordt visueel versterkt door de neus die door het water snijdt. 

Overall beoordeling

Wij waren erg enthousiast over dit board. Het gewicht, de snelheid maar zeker ook de stabiliteit in het water maken dit een geweldig board. Niet geschikt voor de echte beginner. Behalve de kwaliteit in het water is het ook een genot voor het oog.  Wil je weten waar je dit de Indiana Feather 11.6 inflatable kan kopen, klik dan hier.