Suppen in Utrecht

Stand Up Paddling in Utrecht! In Utrecht heb je prachtige grachten en singels om in te suppen. Anders dan in Amsterdam zijn in deze route door de Domstad zowel architectuur als natuur te zien. Mocht je zelf geen supboard hebben dan zijn er veel mogelijkheden om te huren of eventueel een tocht te maken onder begeleiding. Deze route/ tocht kan je heel goed zonder begeleiding ondernemen. Maar mocht je een beginnende supper zijn, vind je hier onze tips om te starten.

Deze tocht gaat dwars door het centrum van Utrecht. Ze zijn in Utrecht wel wat gewend als het gaat om het verkeer op het water. Zo varen er behalve de rondvaartboten ook veel kano’s, die ook op diverse plekken worden verhuurd. Maar toch is Utrecht veel mooier vanaf de sup. Doordat je staat op je board heb je een veel beter zicht om je heen. Geniet van deze mooi tocht!

sup route Utrecht

Utrecht m’n stadsie

Opstaplocatie

Je kan opstappen in Lombok zuid bijde houzaagmalen https://www.molendester.nu/. Helaas is het hier wel betaald parkeren tegenwoordig. Je start deze tocht dus op de Leidscherijn. 

De route door Utrecht

De lengte van deze suproute is wel voor de iets gevorderde supper. Je hebt weinig last van de wind tijdens deze route. Maar de route is wel 15 kilometer. Je moet ongeveer 3 uur uittrekken voor deze tocht, dan kan je het rustig aan doen. Met de molen in de rug start je op de Leidscherijn en vaar je rechtsaf. Bij de splitsing van het muntgebouw ga je naar rechts. Nu is het een heel lang stuk rechtdoor, ongeveer 3 kilometer voordat je kan varen richting het mooiste gedeelte van de tocht. Op de T-splitsing vaar je naar links richting het centrum. Onder de Vondelbrug ga je rechtdoor richting het ledig erf. 

Je steekt nu de stadsbuitengracht over richting de Oude gracht, Je kan de oude gracht volgen tot de weerdsingel, hier sla je rechtsaf. Je bent nu weer op de stadsbuitengracht. Je vaart door de wittevrouwen buurt weer terug naar de route die je al kent. Nadat je het rondje in de binnenstad hebt gemaakt kun je via dezelfde route weer terug.

Sup zon

Suppen op de oude gracht

De meest bijzondere locatie langs deze route is toch wel de oude gracht. De oude gracht is de bekendste gracht in Utrecht. Je supt hier door eeuwenoude grachten. De gracht is ongeveer 2 kilometer lang en gaat dwars door het centrum van Utrecht. Omdat er in het centrum ook restaurantjes aan de gracht zitten is dit een prima locatie om even rustig een koffie te doen. 

Suppen door wittevrouwen

Suppen over de wittevrouwensingel is erg mooi. Er staan meerdere monumentale panden langs de singel. De wittevrouwen wijk is een zeer populaire buurt vanwege haar gezellige uitstraling. 

Welke andere mogelijkheden zijn er om in Utrecht te suppen?

Vanuit het centrum van Utrecht is het mogelijk om de vecht op te suppen. De vecht kan een erg druk water zijn, maar is zeldzaam mooi om met de sup te doen. Helaas een rondje maken lukt dan niet, je zal weer terug naar Utrecht moeten over de vecht. Natuurlijk biedt de vecht wel verschillende opstap locaties dicht bij Utrecht. Vanuit daar kan je richting het centrum suppen. 

Ook de Maarsseveense plassen bieden dicht bij Utrecht veel mogelijkheden om te suppen. 

Zoek je meer mooie locaties om te suppen?