Suppen in de Naarden-Vesting

LET OP: OP DIT MOMENT IS HET NIET TOEGESTAAN OM TE SUPPEN

De best bewaarde vestingstad van Nederland vanaf het water.

Ontdek de historie van de vesting vanaf de sup. Naarden-Vesting kreeg in 1351 stadsrechten en is daarmee tot op de dag van vandaag de enige stad in het Gooi. Vanwege de strategische ligging werd Naarden in de 16e eeuw een militaire vesting en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. In de 17e eeuw kreeg het zijn kenmerkende en prachtig bewaard gebleven stervormige plattegrond met dubbele omwalling, poortgebouwen en bastions. Het hele stadje ademt dit militaire verleden.

Het is dus super gaaf om door het stadje heen te suppen. Als je de kaart bekijkt die zie je dat je door de hele vesting een ster vorm kan suppen. Echt heel cool! Leg even aan bij het Arsenaal om eventueel een kopje koffie te halen. Of door de stad te lopen.

Track jij je route? Als je bent wezen suppen is het volgens mij wel leuk om terug te zien welke route je hebt gesupped. Doe jij dat ook? Wij doen dat met Paddle Logger. 

Bekijk de kaart

Suppen in de Naarden Vesting 2
Suppen in de Naarden Vesting

Parkeren en opstappen?

Waar kan je het beste parkeren en je sup te water laten? Parkeer je auto op de parkeerplaats (navigatie: Over de Tol) Naast de parkeerplaats is er meteen een mogelijkheid om je sup te water te laten en makkelijk op te stappen.

Enjoy!

Supkaart naarden vesting

Ik wil meer…

Heb je de smaak te pakken? En wil je meer? Bekijk alle routes en plekken op de kaart.

Denk je dat je toch wat beter moet worden of dat je vaardigheden wilt uitbreiden. Dan wil je misschien les krijgen van een ervaren SUP-master. Bekijk hier de SUP-scholen. 

Of denk je, ik heb wat hulp nodig? Een extra boost met de Fin Booster.