Suppen in Groningen

Net zoals elke stad is Groningen vanaf haar grachten prachtig om te bezichtigen. Het is bijzonder om de stad Groningen vanaf het water te bekijken. In Groningen is er veel te zien vanaf het water; boten, woonboten, monumentale grachtenpanden en diverse terrassen. Ook in groningen kan je gewoon de grachten op zonder begeleiding. Mocht je begeleid de grachten op willen zijn er verschillende aanbieders. Let wel op want de grachten staan in verbinding met de grote vaart en hier is een vaarbewijs voor nodig.

Opstaplocatie

Je kan opstappen in het centrum van Groningen Wilhelminakade 1023-1018 Hier ligt een steiger waar je makkelijk kan opstappen. Er zijn veel meer geschikte plekken in Groningen om op te stappen trouwens. Bij deze opstaplocatie (Bij de Sluis) is het ook mogelijk om een sup te huren. 

Suppen in groningen

Onze sup route door Groningen

Je kan in groningen een volledig ronde doen door de grachten. Je bent ongeveer 1,5 uur onderweg om de grachten rond te suppen. Je kan vanuit de groningse grachten ook nog richting het buitenwater, maar wij waren het meest enthousiast over een rondje door de grachten. De woonboten, de eeuwenoude pakhuizen, de terrassen en de verschillende mooie gebouwen aan de grachten geven Groningen vanaf het water een heerlijk sfeer. 

Je vertrekt vanaf de wilhelminakade linksaf het Reitdiep op. Dit is richting het centrum! Houd links aan richting Noorderhaven. Bij het kruispunt met de Oosterhaven ga je pas weer rechts in richting van de heresingel. Na de Zuiderhaven ga je wederom rechts terug naar de opstaplocatie.

Hier ga je onder de stadsring door en vaart dan tegen Restaurant de Monnikendam aan. Dit restaurant bevindt zicht in een middeleeuwse waterpoort. Je kan nu je route kiezen.  Sup je eerst op de buitenring of de binnenring van Amersfoort? Ons advies is om eerst de binnenring van de grachten te bekijken, je kan dan onder de waterpoort door peddelen, richting de grachten. 

Groningen vanaf het water!

Kan je ook een sup huren in Groningen? 

Suppen is populair in Groningen, er zijn verschillende mogelijkheden om een sup te huren. Hierbij een top 4 aan locaties waar je een sup kan huren in Groningen. 

  1. Wat beDRIJFNAT een unieke SUP ervaring maakt? We bieden routes aan op maat. Wil jij vanuit de stad naar een bepaalde plek in de provincie SUPPEN? Of juist vanaf een mooie plek naar de stad toe? Wij leggen de SUP’s klaar op de gewenste plek en pikken ze weer op waar je aankomt!
  2. De Sup Experience. Wat 2011 is begonnen als hobby met een tropische boot en tien sup boards is nu langzaam uitgebouwd tot een echt watersport paradijsje op het Hoornsemeer. Het valt since 2009 onder het watersporthuis Teuntje de Slak. Wij organiseren graag voor u een te gekke dag en ontdek Groningen vanaf het water.
  3. Bij de Sluis Stand up paddle (SUP) , suppen, sups hoe je het ook maar wilt noemen; bij ons kun je de planken/boards huren. Het werkt heel eenvoudig. Reserveren is mogelijk via mail/instagram/whatsapp/facebook wat jou het beste uitkomt.
  4. Supperdupper is gespecialiseerd in het verhuren van Stand Up Paddle boards in de omgeving van Groningen en Assen.

Heb je tijd om te stoppen voor een koffie of een ijsje?

Wat zijn de spots in Groningen voor een drankje? Waar is het gezellig. Bij de sluis hebben wij veel gezellige restaurantjes gezien. Het is hier ook een prima locatie om af en weer op te stappen!