Suppen in Ankeveen

Veel mensen kennen dit gebied om door te fietsen, te wandelen en misschien op de schaats. Voor suppen is Ankeveen nog relatief onbekend. Suppen op de Ankeveense plassen heeft iets magisch. Deze locatie is voor de suppers die kunnen genieten van stilte. De rust, de vogels en de vele waterlelies zorgen voor een heerlijke beleving. 

Ankeveen is een stil natuurgebied midden in de Randstad. De totale oppervlakte bedraagt 628 hectare, meer dan genoeg ruimte voor een mooie tocht. De naam Ankeveen zegt het al, het landschap is ontstaan door het afgraven van veen. Turf was in het verleden de belangrijkste brandstof en dit konden ze winnen door het veen af te graven. Er varen bijna geen motorbootjes, het water is er rustig en het is er niet diep, een perfecte plek om te suppen dus!

sup route Ankeveen

Prachtig Ankeveen!

Opstaplocatie

De Molen aan de Loodijk 30 is een top-locatie om op te stappen. Deze molen stamt uit het begin van de 17e eeuw, hij is meerdere malen gerestaureerd en is nog in een prachtige staat. Met je sup en de molen op de foto is dus echt een “kodak” momentje. Bij het restaurant heb je nog even de mogelijkheid om naar het toilet te gaan of een koffie te doen. 

Bij de locatie kan je gratis parkeren en er is meer dat voldoende ruimte om rustig je sup op te pompen. De afstand van de parkeerplekken naar het water is een paar meter. De opstap is vrij diep vanaf de kant, maar goed te doen als je al eens eerder op een sup hebt gestaan. 

De suproute 

Eigenlijk maakt het in Ankeveen niet uit welke kant je op gaat varen, alles is mooi en staat met elkaar in verbinding. Soms is het handig om een klein stukje te klunen om sneller van punt A-naar B te komen. Op de afbeelding zie je een route van 7 kilometer, met een beetje wind doe je er ongeveer 1.5 uur over. 

suppen in Ankeveen

Wat maakt suppen in Ankeveen bijzonder?

Vanaf de sup heb je de hele route een vrij zicht over het kraakheldere water. Er groeien veel bijzondere waterplanten zoals groot nimfkruid, blaasjeskruid en drijvend fonteinkruid. Probeer er dus niet alleen doorheen te peddelen, maar ook te genieten van al het moois in en rondom het water. 

Heb je tijd om te stoppen voor een picnic?

Al het water in de Ankeveense Plassen is met elkaar verbonden. Maar de lange landstroken die er vanaf het water uitzien als eilandjes bieden vaak veel mogelijkheden om heerlijk te picknicken. 

Anderen locaties om te suppen in Noord-Holland; Amsterdam, Naarden Vesting.